donderdag 26 november 2015

Donderdag 26 november - Thanksgiving

Deze dag is alweer de laatste echte dag van ons verblijf hier in Lichinga. Wat we van te voren al wisten: het was veel te kort. Maar dat het de laatste dag was, betekende niet dat we even lekker gingen luieren. Frank heeft weer 'lekker' op het dak zitten zonnen vandaag, gewapend met de schroefboormachine. Het dak is nu achter ook bijna klaar. Respect voor die man, want hoewel de mussen dood van het dak vielen (hebben ze die hier?), bleef Frank gewoon erop zitten.

Huis met een dak erop (en elektra erin)

Ik heb de laatste bedrading aangebracht. Ik kwam zowaar 1 meter blauw draad te kort. Zat er dus al 3 x 100 meter in. Geheel tegen mijn principes daar dan maar een groene in gedaan die ik elders er uit had gesloopt. Als straks alles gepleisterd is, kan ook alles worden afgemonteerd met wandcontactdozen en schakelaars.

Het nieuwste model barbecue van Weber

De dag werd op een mooie manier besloten met het vieren van Thanksgiving. Hoe toepasselijk kan het zijn? We mogen in dankbaarheid terugkijken op een fantastisch verblijf hier, waarin we veel hebben kunnen doen en een goede tijd hebben gehad. We vierden Thanksgiving samen met een paar YWAM team leden: de Amerikaanse Ariël en Jennifer en de Chileense Catherine. Het nieuwste model Weber barbecue werd hiervoor van stal gehaald. Een prachtig voor beeld van recycling van een oude autovelg en betonijzer. De dames hadden allerlei soorten vlees mee genomen: worstjes, kip, rund, geit. En er waren nog veel meer lekkernijen.

Vlam in de pan

Thanksgiving

Morgen is het weer vroeg op, want dan brengt Frank ons naar Lilongwe, waar we nog een nachtje bij Daniel zullen blijven om zaterdag huiswaarts te vliegen. Daarom vandaag even een korte blog. Maar een filmpje wil ik jullie niet onthouden, dus dan nog maar eens deze voor wie hem nog niet gezien heeft (of nog eens wil bekijken):


1 opmerking:

  1. Een hele mooie reis terug gewenst. Met vele indrukken. Toch echt wat af kunnen ronden niet? Wie gaat nu die naaimachines beheren? We zien jullie graag terug met de verhalen, de Boontjes

    BeantwoordenVerwijderen