vrijdag 13 november 2015

Vrijdag 13 november - Volop aan de bak

Na vermoeiende reisdagen was het idee om het vandaag nog een beetje rustig aan te doen en om half 9 te ontbijten. De imam denkt daar echter anders over en begint zijn gejammer al om een uur of half vijf. Dan valt ook nog de stroom uit en lijkt kwart over 6 wel een mooie tijd om op te staan. Eerst maar eens douchen

Hier gaan Stephan en ik ons de komende dagen maar eens druk over maken

We lopen de details van een en ander nog eens door en maken een lijstje van materialen die we nog graag zouden hebben. Els gaat met Frank mee de stad in om boodschappen en de gevraagde materialen te halen. Dat is hier altijd een uitdaging en een flinke klus. Frank gaat als hij terug is met Tomé en Amido aan de slag voor het dak van de behandelruimte, terwijl Stephan en ik 'the electric dreamteam' zijn. Eerst gaan we alles opmeten en aftekenen in zowel de behandelruimte als voor de aanbouw aan de achterkant van het huis. Waar komen de schakelaars, wandcontactdozen, lasdozen en buizen precies? De gang naar de nieuwe kamers is echter nog een afgesloten geheel, omdat de gaten voor de deuren en doorgangen nog moeten worden gemaakt. Je kunt er nu dus maar op één manier komen, en dat is over het gebouwde muurtje klimmen. Voor Stephan een peulenschil, weliswaar ten koste van enkele schrammen. Ik kan mee kijken met Stephan via de iPhone. Leve Facetime!

We gebruiken facetime om samen de boel in de toekomstige gang op te meten. High tech en State of the art...

Hier wordt niemand opgehangen ;-) Het is gewoon Stephan die terug komt over de muur...

Daarna gaan we echt aan de slag. Gaten maken voor lasdozen (is Stephan nu specialist in!) en met de haakse slijper sleuven frezen voor de elektrabuizen. Man, wat wordt je daar smerig van!

Stoffig klusje

Stephan, onze master-lasdozen-gaten-hakker

Wir sind doch nicht zum Spass hier? Nein! Fuehr die Arbeit!

Inspectie door de opdrachtgeefster; er hoefden maar 2 wandcontactdozen verplaatst te worden... ;-)
Aan zonne-energie geen gebrek, dus de temperatuur loopt lekker op naar zo'n graad of 30. Stephan en ik hebben nog het voordeel in de behandelruimte in de schaduw te mogen werken, maar de andere mannen staan vol in de zon te zweten.


Tomé, Amido en Frank werken aan het dak van de behandelruimte
Moeilijk klusje...?

Een en ander voorloopt voorspoedig, zodat we aan het middag in de schemering de laatste lasdoos monteren. De eerste buizen zitten er ook al in. De anderen hebben de dakspanten gemonteerd, zodat we morgenochtend als het nog koel is de dakplaten erop kunnen gaan monteren.


Ik heb wel bananen vandaag

Els heeft met Tomé en Judah een grote tros bananen geoogst. Frank en Sandra hebben al verschillende vruchten van eigen bodem: bananen, mango's, limoenen, tomaten, pompoenen, guaven. Inmiddels heeft Els een heerlijke maaltijd gemaakt, die ons goed zal smaken. Maar eerst toch maar even douchen om een lading gruis uit het haar en van het lijf te spoelen. Vanavond doen we het even rustig aan en ploffen we na de maaltijd op de bank, waar ik maar eens een blogje ga kloppen...

En hier doen we het voor: de behandeling en begeleiding van zieken en zwangeren. Vandaag nog op de stoep...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten