zaterdag 14 november 2015

Zaterdag 14 november - Frank kan op het dak gaan zitten!

Deze morgen staan we ook hier op met het verschrikkelijke nieuws uit Parijs. Maar verstoken van tv, radio en kranten, lezen we er alleen over op internet.

Hier is het een stralende dag en we gaan er weer flink tegenaan. Frank was al heel vroeg op en werd al om half zes (!) gebeld door de metselaar. Die moet de muren gaan afwerken. Het plan is dat Frank vandaag met JoaƵ, de weekendhulp, en Stephan het dak op de behandelruimte plaatst. Als het nog enigszins koel is - en dat is zeer betrekkelijk hier - wordt er begonnen. Dan worden de werkzaamheden onderbroken door de komst van Dinis en Balbina, die naar de YWAM regioconferentie zijn geweest. Als er verder gegaan wordt, is de temperatuur al flink opgelopen. De dakplaten zijn al flink heet. Toch lukt het Frank en JoaƵ om het dak er op te krijgen.

Frank kan op het dak gaan zitten!

Els en Sandra spreken met Balbina het programma voor de naailessen door. Er zullen niet vier, zoals aanvankelijk verwacht, maar tien deelnemers zijn! Dat wordt nog een flinke uitdaging, maar wel erg leuk.

In tussen ben ik met Stephan aan het kijken hoe we de muur kunnen gaan doorbreken om de gang naar de nieuwe kamers bereikbaar te krijgen. Dat zal een flinke klus blijken. Als ik samen met Stephan een en ander heb uitgemeten en voorbereid, ga ik verder met de elektra voor de behandelruimte. Daar is het nu koeler (en donkerder) omdat het dak erop zit. Aan het eind van de middag zitten nu echt alle buizen er in, tot bijna aan de meterkast. Volgende week de bedrading.

Je neemt zo'n jongen mee naar Frank en Sandra en kijk, dit doet hij met hun huis :-)

Stephan is niet te stoppen. Wat heeft die gast een kracht. We moeten Frank nageven dat hij een degelijk huis heeft gebouwd, want de muur laat zich niet zo maar door breken. Maar Stephan is onstuitbaar en na uren hakken met beitels en zelfs een pikhouweel is er een groot gat gemaakt. Ook Els leeft zich nog even uit op de muur. Het is wel een stofzooi die zijn weerga niet kent. Maar dat is eigenlijk niet te voorkomen. Behalve deze doorgang moeten er nog een en nog drie deuropeningen gemaakt worden. Maar goed dat Stephan 5 weken blijft!

Mighty Stephan!


Judah kijkt of het goed gaat met de koffie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten