donderdag 12 november 2015

Zondag 8 november – Wat nu staking…?

Morgen is het dan eindelijk zover. De planning is om 18:35 via Frankfurt en Addis Ababa naar Lilongwe in Malawi te vliegen waar Frank ons dan ophaalt op 10 november rond het middaguur. Maandag vertrekt hij dan al met Sandra’s ouders en oom Age en Nico, de bevriende metselaar, daarheen. Zij vliegen die dag terug. Mooi plan, maar…

Toen ging men vanaf vorige week vrijdag ineens de Lufthansa staken en die moeten ons van Amsterdam naar Frankfurt brengen. Wat gaat dat worden? Per trein naar Frankfurt? Of per auto? Andere vlucht? Gelukkig hebben we via reisbureau Raptim geboekt en die gingen het voor ons oplossen. Maar omdat de vlucht nog niet officieel was geannuleerd, konden zij nog geen actie ondernemen.

Later op zondag was dat wel het geval en passeerden de genoemde opties de revue. Ik kreeg zowaar een ticket via Wenen en we zouden met Austrian Airlines daar dan heen vliegen en vandaar met Etheopean Airlines via Addis Ababa naar Lilongwe. Dat laatste deel was hetzelfde als in de oorspronkelijke vlucht, qua aankomsttijd was het niet anders. Maar de link om in te checken bleek niet te werken. Nou, morgenochtend zien we wel verder.

Wat vooraf ging… 

Van Sandra hadden we een lijst met niet of moeilijk te verkrijgen spullen ontvangen. Of spullen die extreem duur zijn in Mozambique. En toen nog een. En nog een… Dus werd de achterban gemobiliseerd, met name de kerk. Iedereen zou aangeven wat hij zou kopen. Omdat dat dreigde toch een beetje op een logistiek drama uit te draaien, heeft Els toen besloten de zaken zelf aan te schaffen en te vragen wie een bijdrage wilde leveren daaraan. Daarvoor werd het Rafaël Almere Belteam in stelling gebracht, bestaande uit… Els zelf. In no time had ze een riant bedrag bij elkaar en konden er spullen voor ruim twee extra koffers worden aangeschaft. We mochten elk namelijk 2 koffer van 23 kg mee nemen.

Twee weken ervoor diende zich nog een reisgenoot aan, Stephan van Schie, die tussen stage en lesperiode van zijn opleiding vrij had en graag mee wilde gaan. Leuk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten